Dok još traje sezona kupite paprike i spremite ih, a ako nemate svoj recept napravite ih prema ovom jer je paprika fantastična! Miris kisele paprike u svima nama će probuditi sjećanje na djetinjstvo, drvene šporete i škripu starog bunara. Pripremam zimnicu i danas, baš zato da moja djeca uživaju u zajedničkom druženju i osjete duh prošlosti te da se ne zaboravi naša tradicija i dobri stari običaji!
Kisela paprika
Sastojci
- 10 kg paprike babure ili paradajzerice
- 4 l vode
- 100 ml esenca
- 300 g šećera
- 150 g soli
- 250 ml ulja
- konzervans
- biber u zrnu
Upute
- Prvo treba oprati i očistiti papriku od koštica te narezati na polovice.
- Vodi dodajte začine i miješajte otopinu dok ne zavrije te kuhajte dio po dio očišćene paprike oko 3-4 minute, ali ne duže jer će postati premekana.
- Papriku odmah vadite i slažite u staklenke, a kada sve izvadite u otopini otopite konzervans i još vrućom tekućinom napunite sve staklenke.
- Odmah ih zatvorite, malo utoplite i ostavite do sutradan da se ohlade.
Staklenke s paprikom poslažite na police svoje smočnice da biste mogli uživati u njima kad nestane svježeg povrća i dođu jesenske magle!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar