Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Rolada s orasima i vrhnjem
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
15
mins
Ukupno vrijeme
45
mins
Equipment
Veliki lim od pećnice
Sastojci
6
jaja
150
g
šećera
2
vrećice
burbon vanilin šećera
75
g
mljevenih oraha
300
ml
Mileram vrhnja
2
žlice
šećera u prahu
Upute
Bjelanjke izraditi mikserom u čvrsti snijeg i dodati im žlicu po žlicu šećera te vanilin šećer.
Smjesi dodati žumanjke koje ručno lagano umješajte pjenjačom te na samom kraju orahe koje dobro promješajte da se svugdje pravilno rasporede.
Lim za pečenje obložiti pek papirom kojeg u tankom sloju s kistom premažite uljem tako da se kasnije pečeni biskvit lakše odvoji od papira.
Biskvit pecite na 180°C oko 15 minuta.
Izvadite ga iz pećnice i pažljivo odvojite od pek papira, ali ga zatim opet zarolajte u taj isti papir i ostavite da se ohladi.
Hladan biskvit premažite s mileramom kojem ste prethodno umiješali 2 žlice šećera u prahu te zarolajte u roladu i ostavite u frižideru da se stisne.
Roladu možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem i komadićima oraha.