Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Crumble od šljiva
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
30
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
Broj serviranja:
6
porcija
Equipment
Mini keramički kalupi
Sastojci
Nadjev
1
kg
šljiva
100
g
šećera
- po želji
žlica
cimeta
Tijesto za posip
120
g
oštrog brašna
- može i brašno od badema
80
g
maslaca
2
žlice
zobenih pahuljica
prstohvat
soli
80
g
smeđeg šećera
Upute
Nadjev
Voće dobro operite i narežite na kockice.
Pomiješajte narezano voće sa šećerom i cimetom te ostavite da malo pusti sokove dok vi ne napravite posip.
Tijesto za posip
Od navedenih sastojaka zamijesite mrvičasto tijesto.
Narezanim voćem napunite 6 malih kalupa ili odgovarajuću vatrostalnu posudu te posipajte tijestom za posip.
Crumble pecite na 200°C dok ne dobije lijepu zlatnu boju cca. 30 minuta.