Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Kuglof sa lješnjacima
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
40
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
10
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Kalup za kuglof
Sastojci
TIJESTO
250
g
glatkog brašna
½
kvasca
-svježeg
150
ml
mlijeka
prstohvat
soli
žumanjak
30
g
maslaca
-otopljenog
50
g
šećera
vanilin šećer
Nadjev
200
g
lješnjaka
- grubo mljevenih
70
g
šećera
130
ml
mlijeka
žlica
meda
vanilin šećer
bjelanjak
- tučeni
Upute
Tijesto
Od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca napravite kvas kojeg dodajte ostalim sastojcima kada se digne.
Zamijesite glatko tijesto koje ostavite dizati oko pola sata.
Za to vrijeme napravite nadjev za kuglof.
Nadjev
Ugrijte mlijeko i pomiješajte ga s ostalim sastojcima te ostavite nadjev da se malo ohladi.
Tijesto razvaljajte u pravokutni oblik i premažite džemom od marelica.
Preko džema premažite nadjev i zarolajte ga u štrucu koju zatim premjestite u kalup za kuglof koji ste prethodno premazali uljem.
Ostavite ga da se diže dok se pećnica zagrije na 190*C i pecite oko 40 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Servirajte ga na ukrasnom tanjuru i obilno posipajte šećerom u prahu.