Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Torta od malina i čokolade
Priprema
15
mins
Kuhanje / pečenje
45
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
Broj serviranja:
12
kriški
Equipment
Kalup 24cm
Sastojci
Biskvit
2
jaja
40
g
glatkog brašna
15
g
gustina
2
vanilin šećera
3
žlice
šećera u prahu
Krema od malina
300
g
malina
80
g
šećera
2
žlice
soka od limuna
vrećica
želatine
+ 4 žlice hladne vode
Čokoladna krema
150
g
čokolade
90
ml
slatkog vrhnja
½
vrećice
želatine
+ 2 žlice hladne vode
Mascarpone krema
500
g
sira mascarpone
400
ml
slatkog vrhnja
3
žlice
šećera u prahu
Upute
Biskvit
Mikserom dobro izradite jaja i šećer.
Ručno na kraju umiješajte brašno i gustin te dobro promiješajte.
Smjesu istresite u kalup promjera 24 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Biskvit pecite na 180°C oko 10 minuta (provjerite čačkalicom).
Odvojite od kalupa i ostavite da se dobro ohladi.
Krema od malina
Prokuhajte maline, šećer i limunov sok te propasirajte kroz cjedilo.
Ostavite umak da se ohladi i namočite želatinu u vodi da nabubri.
Kada se smjesa malo ohladi dodajte joj ugrijanu želatinu.
Čokoladna krema
Natrgajte čokoladu i prelijte je ugrijanim slatkim vrhnjem.
Kada se smjesa malo ohladi dodajte joj ugrijanu želatinu.
Mascarpone krema
Mikserom izradite slatko vrhnje.
Posebno izmiksajte mascarpone i šećer te smjesi dodajte izrađeni šlag.
Kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio dodajte smjesu od čokolade, a u drugi od malina.
Ohlađeni biskvit premažite prvo kremom od čokolade te ostavite da se malo stisne, a zatim s kremom od malina.
Tortu dobro ohladite i ukrasite sa svježim voćem.