Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Londoneri
Priprema
15
mins
Kuhanje / pečenje
1
hr
Ukupno vrijeme
1
hr
15
mins
Equipment
lim za pečenje 30x40cm
Sastojci
Biskvit
200
g
maslaca
sobne temperature
200
g
šećera
200
g
brašna
7
žumanjaka
½
praška za pecivo
50
ml
bijelog vina
džem od marelica
Premaz od bjelanjaka
7
bjelanjaka
200
g
šećera
200
g
mljevenih oraha
malo sjeckanih oraha za posipati po vrhu
Upute
Biskvit
Mikserom izradite maslac i šećer te smjesi dodajte žumanjke i vino.
Na samom kraju umiješajte brašno i smjesu razmažite u lim za pečenje dimenzija 30x40 cm obložen pek papirom.
Pecite ga na 190°C oko 20 minuta.
Izvadite biskvit te ga premažite džemom od marelica.
Preko džema ga premažite sa smjesom od bjelanjaka i ponovo stavite peći.
Premaz od bjelanjaka
Mikserom napravite snijeg od bjelanjaka, dodajte mu šećer, a na samom kraju umiješajte orahe.
Dobivenom smjesom premažite kolač preko sloja s džemom od marelica i posipajte grubo narezanim orasima.
Stavite ga peći na 150°C još oko 40 minuta tj. dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Ohladite ga, narežite i servirajte.