Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Jogurt torta s malinama
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
1
hr
Ukupno vrijeme
1
hr
30
mins
Broj serviranja:
12
kriški
Equipment
Kalup 22cm
Kalup 18cm
Sastojci
Biskvit
2
jaja
40
g
glatkog brašna
15
g
gustina
2
vanilin šećera
3
žlice
šećera u prahu
Prva krema
250
ml
Dukatos jogurta
4
žlice
šećera u prahu
2
vanilin šećera
½
vrećice
želatine
200
ml
slatkog vrhnja
Žele od malina
300
g
smrznutih malina
40
g
šećera
prema ukusu
½
vrećice
želatine
Druga krema
250
ml
Dukatos jogurta
4
žlice
šećera u prahu
2
vanilin šećera
½
vrećice
želatine
200
ml
slatkog vrhnja
Preljev od malina
200
g
malina
4
žlice
šećera
½
vrećice
želatine
Upute
Biskvit
Mikserom dobro izradite jaja i šećer.
Ručno na kraju umiješajte brašno i gustin te dobro promiješajte.
Smjesu istresite u kalup promjera 22 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Biskvit pecite na 180°C oko 10 minuta (provjerite čačkalicom).
Odvojite od kalupa i ostavite da se dobro ohladi.
Prva krema
Mikserom izradite jogurt i šećere.
Želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode.
Ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja.
Dobivenom smjesom premažite biskvit koji ste prethodno vratili u kalup,a stranice obložili papirom za pečenje da budu više jer je torta dosta visoka.
Stavite je u frižider da se prva krema stisne.
Žele od malina
Želatinu namočite u 3 žlice hladne vode.
Maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu.
Dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi.
Smjesu izlijte u kalup promjera 18 cm obložen prozirnom folijom.
Stavite u hladnjak da se dobro stisne.
Kada se žele od malina stvrdnuo stavite ga na prvu kremu i vratite u hladnjak dok radite drugu kremu.
Druga krema
Mikserom izradite jogurt i šećere.
Želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode.
Ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja.
Sa smjesom premažite žele i tortu ostavite u hladnjaku da se dobro stisne dok vi napravite preljev od malina.
Preljev od malina
Želatinu namočite u 3 žlice hladne vode.
Maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu.
Dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi te smjesu protisnite kroz cijedilo da bi dobili glatki preljev.
Prelijte njime tortu i ostavite da se stisne te ukrasite tortu prema želji.