Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Rolada s borovnicama
Priprema
15
mins
Kuhanje / pečenje
20
mins
Ukupno vrijeme
35
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Lim za pečenje 30x40 cm
Sastojci
Biskvit
4
jaja
4
žlice
šećera
4
žlice
brašna
Krema
puding od vanilije
300
ml
mlijeka
3
žlice
šećera
250
ml
slatkog vrhnja
Upute
Biskvit
Odvojite bjelanjke i prvo od njih napravite snijeg.
Mikserom izradite šećer i žumanjke te dodajte brašno.
Na samom kraju smjesi ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Lim za pečenje 30x40 cm obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu koju zatim pecite na 190°C oko 20 minuta.
Još topli biskvit prvo lagano odvojite od papira, a zatim ponovo zarolajte u taj isti papir i ostavite ga da se ohladi.
Krema
Skuhajte puding i ostavite malo da se ohladi te mu dodajte šlag od slatkog vrhnja.
Posipajte malo svježih borovnica i čvrsto zarolajte u roladu.
Ostavite u frižideru da se malo stisne te ukrasite slatkim vrhnjem i borovnicama.