Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Torta s malinama
Priprema
15
mins
Kuhanje / pečenje
15
mins
Hlađenje
4
hrs
Ukupno vrijeme
4
hrs
30
mins
Broj serviranja:
12
kriški
Equipment
Kalup za torte 28 cm
Sastojci
Biskvit
5
bjelanjaka
5
žlica
šećera
½
praška za pecivo
3
žlice
oštrog brašna
100
ml
vrućeg mlijeka
- navlažiti biskvit nakon pečenja
Krema
5
žumanjaka
50
g
šećera
500
g
mascarpone sira
200
ml
slatkog vrhnja
10
g
želatine
150
g
malina
- za kremu
300
g
malina
Upute
Biskvit
Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje.
Dodati brašno i prašak za pecivo te lagano kuhačom umiješati.
Biskvit peći u kalupu promjera 28 cm oko 10 – 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Krema
Umućene žumanjke i šećer kuhati na pari do 72 °C te ostaviti da se ohlade.
Kuhanim žumanjcima mikserom umiješati sir, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu.
Ostalo
150 g malina usitniti u blenderu i procijediti te sok od malina umiješati u pola kreme.
Ohlađeni biskvit natopiti s vrućim mlijekom.
Na biskvit složiti 300 g malina te preliti kremom od malina i ostaviti da se dobro stisne te premazati s bijelom kremom.
Torta je bila na hlađenju tek 4 sata, ali se je uspjela lijepo stisnuti.
Ukrasite je sa svježim voćem.