Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Šarena torta
Priprema
15
mins
Kuhanje / pečenje
20
mins
Ukupno vrijeme
35
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Sastojci
Tijesto
230
g
maslaca
sobne temperature
60
g
šećera u prahu
jaje
280
g
oštrog brašna
100
g
mljevenih badema
prstohvat
soli
aroma vanilije
Krema
250
g
mascarpone sira
300
ml
slatkog vrhnja
80
g
šećera u prahu
aroma vanilije
Upute
Tijesto
Mikserom izradite maslac i šećer te dodajte jaje.
Ručno umješajte brašno i tijesto koje će biti vrlo mekano obavezno stavite u hladnjak na sat vremena.
Između dva papira za pečenje ga razvaljajte i izrežite krug promjera 24 cm, a zatim sredinu promjera 12 cm.
Dobit ćete dva prstena koja pecite na 180°C oko 20 minuta.
Pečeno tijesto ostavite da se hladi dok vi napravite kremu.
Krema
Mikserom izradite šlag.
Mascarpone izmiksajte s vanilijom i šećerom te kremi ručno dodajte izrađeni šlag.
Kremom napunite vrećicu za ukrašavanje.
Na ukrasni pladanj stavite tijesto i u obliku kapljica na njega istisnite kremu na koju stavite drugi prsten tijesta i ponovite cijeli postupak.
Samo o vašoj maštovitosti ovisi kako ćete ukrasiti kolač, ali svakako preporučam kao jednu od varijanti svježe sezonsko voće.