Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka.
Zatim miksajte posebno žumanjke i šećer,dodajte ulje i na kraju brašno.
Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. To može biti kalup za torte ili mali uski lim za pečenje.
Pecite biskvit na 200°C oko 15-tak minuta, dok ne porumeni, ohladite ga i razrežite na pola.
Nadjev
Sve sastojke promiješajte mikserom i premažite dobivenom kremom donju koru te poklopite drugom.
Sada možete tortu samo posipati šećerom u prahu ili napraviti preljev od omiljenog voća.
Preljev
Voće pomiješajte s tekućinom i šećerom te stavite kuhati.
Kada zavrije dodajte gustin razmućen u malo vode. Kratko prokuhajte i kada se ohladi prelijte po kolaču ili u ovom slučaju, torti!