Na laganoj vatri rastopite maslac,pa mu dodajte šećer,kakao i mlijeko, sve skupa dobro promiješajte i ostavite da kuha nekoliko minuta.
U posebnu zdjelicu izlomite na kockice 60 g čokolade za kuhanje i od smjese koju ste prokuhali oduzmite 220 ml tekućine te prelijte čokoladu i dobro promiješajte, to će vam biti glazura kojom ćete kasnije preliti gotov kuglof.
Ostavite ostatak kakao sirupa da se hladi, a vi za to vrijeme napravite snijeg od bjelanjaka i prstohvata soli.
Sirupu polako pjenjačom dodajte žumanjke, brašno i prašak za pecivo.
Na samom kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i dobivenu smjesu izlijte u kalup za kuglof.
Kuglof pecite na 200*C oko 35 minuta što naravno ovisi o vašem kalupu ili jačini vaše pećnice, svakako provjerite čačkalicom da li se lijepi, ali dobro pazite da ga ne isušite.
Kada se ohladi prelijte ga glazurom i ukrasite prema želji.