Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Krem pita s malinama
Priprema
15
mins
Kuhanje / pečenje
45
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
Broj serviranja:
12
kriški
Equipment
Kalup za torte 24 cm
Sastojci
Podloga
250
g
glatkog brašna
100
g
maslaca
jaje
prašak za pecivo
vanilin šećer
100
g
šećera
žlica
vrhnja
prema potrebi
Nadjev
2
jaja
4
žumanjka
150
g
šećera
2
žlice
gustina
prstohvat
soli
300
ml
jogurta
0.9% masnoće
100
ml
slatkog vrhnja
4
žlice
otopljenog maslaca
žlica
arome vanilije
Preljev
200
g
malina
4
žlice
šećera
žlica
gustina
Upute
Podloga
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za torte promjera 24 cm (morate obložiti i stjenke kalupa visine oko 3 cm).
Izbodite tijesto s vilicom i ostavite u frižideru dok ne napravite smjesu za punjenje.
Punjenje
Sve sastojke dobro izradite mikserom i prelijte preko tijesta te pecite na 170*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom, sredina mora ostati drhtava).
Ostavite pitu da se dobro rashladi dok vi napravite preljev od malina.
Preljev
Sastojke za preljev kuhajte na vatri dok se maline ne raspadnu, po želji propasirajte i ostavite da se ohladi.
Na rashlađenu pitu posložite svježe maline i prelijte je preljevom koji ste prethodno ohladili.