Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Pita od jabuka
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
30
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
Sastojci
Tijesto
300
g
oštrog brašna
150
g
maslaca
domaće masti
50
g
šećera
žumanjak
jaje
prstohvat
soli
2
vrećice
vanilin šećera
Nadjev
1.5
kg
jabuka
150
g
šećera
2
žličice
cimeta
2
vrećice
vanilin šećera
Upute
Tijesto
Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto, a ako vam se čini da nije dobro povezano dodajte mu koju žlicu mlijeka.
Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru dok ne napravite nadjev za pitu.
Dobiveno tijesto podijelite na dva djela i jedan komad razvaljajte za podlogu te stavite na dno manjeg lima za pečenje.
Tijesto prekrijte obilno nadjevom i prekrijte drugim komadom te izbodite s vilicom.
Pitu pecite na 190°C dok ne porumeni cca. 35 minuta.
Nadjev
Jabuke naribajte ili narežite na ploške te posipajte šećerom i cimetom.
Ostavite ih da odstoje desetak minuta i dobro iscjedite rukama prije nego nadjenete pitu.