Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Panna cotta s jagodama
Priprema
15
mins
Kuhanje / pečenje
15
mins
Hlađenje
5
hrs
Ukupno vrijeme
5
hrs
30
mins
Broj serviranja:
12
kom
Equipment
Kalup za torte ili silikonski kalup za kuglof
Sastojci
Podloga
250
g
keksa
Digestive
150
g
maslaca
otopljenog
2
žlice
mlijeka
prema potrebi
Žele od jagoda
500
g
jagoda
100
g
šećera
4
žlice
limunovog soka
10
g
želatine
Panna cotta
320
ml
mlijeka
320
ml
slatkog vrhnja
100
g
šećera
žlica
arome vanilije
10
g
želatine
Upute
Podloga
Kekse usitnite i prelijte maslacem te utisnite u kalup u kojem ćete raditi desert, a moj je bio 23x23 cm
Žele
Jagode, šećer i sok od limuna prokuhajte i usitnite štapnim mikserom.
Ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu.
Želatinu napravite prema uputstvu s vrećice, umiješajte jagodama i žele prelijte preko podloge od keksa.
Ostavite žele u frižideru da se stisne barem 5 sati.
Panna cotta
Pomiješajte mlijeko, vrhnje i šećer te kratko ugrijte da se šećer otopi, ali smjesa ne mora zakuhati.
Kratko je prohladite dok napravite želatinu prema uputstvu na vrećici.
Želatinu dodajte u panna cottu i pažljivo prelijte preko sloja želea od jagoda.
Desert ostavite da se dobro stisne i ukrasite svježim voćem ili svojim omiljenim preljevom.