Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Semifreddo s preljevom od jagoda
Priprema
20
mins
Ukupno vrijeme
20
mins
Broj serviranja:
12
kriški
Equipment
Uski kalup za kruh
Sastojci
Preljev od jagoda
250
g
jagoda
5
žlica
šećera
100
ml
vode
1
žličica
gustina
Krema
3
jaja
2
žumanjka
žličica
arome vanilije
200
g
šećera
500
ml
slatkog vrhnja
Upute
Krema
MIkserom dobro izradite jaja i šećer te dobivenoj smjesi dodajte ostale sastojke.
Dobivenu smjesu kuhajte na pari nekih 10-tak minuta i na kraju lagano rukom umiješajte šlag od tučenog slatkog vrhnja.
Kalup obložite prozirnom folijom i ulijte dobivenu smjesu.
Ostavite ga preko noći u hladnjaku da se dobro zamrzne.
Preljev od jagoda
Svježe ili smrznute jagode stavite kuhati sa šećerom i malo vode na srednju vatru.
Kuhajte dok voće ne omekša, a zatim ga usitnite štapnim mikserom.
Ako vam smjesa nije dovoljno gusta možete je prokuhati sa žličicom gustina razmućenim u malo hladne vode.
Drugi dan servirajte vaš hladan desert preliven umakom od jagoda i uživajte!