Mljevene kekse prelijte rastopljenim maslacem, u svaku čašicu utisnite 1 žlicu smjese i stavite u hladnjak da se podloga stisne. Ako nemate silikonske kalupe iz kojih se desert lako vadi slobodno ga složite u čaše, tako će vam biti efektnije i lakše.
Lemon curd
Žumanjke i šećer dobro promiješajte te dobivenoj smjesi dodajte ostale sastojke i kuhajte kremu na pari dok se ne zgusne te je ostavite da se ohladi.
Krema
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite 10 minuta da nabubri.
Slatko vrhnje izradite mikserom u šlag.
Jogurt, sir, šećer i aromu vanilije miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Želatinu sada ugrijte i dodajte u smjesu sira i jogurta te dobro promiješajte, a na samom kraju lagano špatulom umiješajte šlag od slatkog vrhnja.
Preko keksa nanesite ravnomjerno kremu i ostavite kolačiće u hladnjaku da se stisnu te drugi dan nanesite preko kreme limun curd.
Šaum
Želatinu namočite u hladnoj vodi i ostavite je da nabubri.
Bjelanjke i šećer miješajte na pari dok se šećer ne otopi (70°), pa dodajte želatinu i miješajte dok se i ona ne otopi.
Smjesu zatim dobro izradite mikserom dok ne dobijete čvrsti i sjajni šaum (nekih 7 minuta).
Okrugli nastavak stavite u vrećicu za ukrašavanje i istisnite šaum na sloj limun curda te ga malo ugrijte slastičarskim plamenikom ili na kratko stavite blizu roštilja u pećnici da vrhovi kolačića malo potamne.