Mikserom dobro izradite bjelanjke i kada dobijete čvršći snijeg umiješajte šećer i miksajte dok ne postane čvrst.
Lagano ručno pomoću špatule umiješajte brašno i lješnjake te podijelite smjesu na 4 dijela.
Na papiru za pečenje nacrtajte kružnicu promjera 24 cm i lagano ga nauljite. Smjesu za kore ravnomjerno rasporedite na papir i pecite svaku koru neki 10-tak minuta dok ne dobiju laganu boju.
Pecite ih na 180°C i ostavite da se ohlade.
Krokant
Otopite šećer na laganoj vatri i umiješajte u njega grubo mljevene lješnjake te raširite na papir za pečenje ili silikonsku podlogu da se ohladi.
Lješnjake zatim sameljite i umiješajte u šlag koji ste prethodno napravili od 500 ml slatkog vrhnja.
Čokoladna krema
Žumanjke skuhajte sa šećerom na pari uz konstantno miješanje.
Otopljenu čokoladu umiješajte u žumanjke i ostavite u hladnjaku da se smjesa ohladi.
U hladnu kremu mikserom dodajte prethodno izrađeni maslac te na kraju ručno umiješajte šlag od slatkog vrhnja.
Postupak slaganja
Kora-čokoladna krema-šlag s krokantom-kora-čokoladna krema-šlag s krokantom-kora-čokoladna krema-šlag s krokantom-kora-čokoladna krema