Kalup za torte obložite papirom za pečenje, a pećnicu ugrijte na 180°C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i mikserom ih izradite s pola šećera dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Žumanjke i ostatak šećera miksajte dok ne dobijete svijetlu smjesu kojoj dodajte vaniliju, ulje pa vodu.
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte i dodajte smjesi od žutanjaka te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
2 žlice brašna pomiješajte sa šumskim voćem i na samom kraju lagano rukom umiješajte u biskvitnu smjesu te izlijte u kalup i pecite nekih 30 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Izvadite ga iz kalupa i ostavite da se dobro ohladi te stavite na ukrasni pladanj obložen prstenom za torte.
Umak od šumskog voća
U lonac stavite voće, šećer i limunov sok te kuhajte nekih 15-tak minuta dok se voće ne počne raspadati. Štapnim mikserom ga usitnite i ostavite da se ohladi.
U jednu posudu odvojite 60 g umaka kojeg ćete nanijeti na ohlađeni biskvit.
Mousse krema
Želatinu pomiješajte s 2 žlice hladne vode te ostavite da nabubri.
Mikserom izradite krem sir i šećer u prahu.
Želatinu otopite na laganoj vatri i pomiješajte s umakom od šumskog voća te dodajte smjesi od sira i sve dobro pomiješajte.
Od slatkog vrhnja mikserom izradite šlag i lagano rukom umiješajte u kremu od voća i sira.
Postupak slaganja
Ohlađeni biskvit stavite na ukrasni pladanj i obložite prstenom za torte.
Biskvit prvo premažite sa 60 g odvojenog umaka te prelijte s mousseom od šumskog voća i sira.
Zagladite vrh torte te ostavite preko noći da se dobro ohladi i stisne.
Prije serviranja tortu ukrasite svježim bobičastim voćem.