Kekse usitnite i pomiješajte sa šećerom te prelijte otopljenim maslacem i dobro promiješajte.
U kalup promjera 24 cm istresite smjesu od mljevenih keksa i žlicom dobro utisnite na dno kalupa.
Podlogu pecite na 180°C nekih 10 minuta dok lijepo ne porumeni te je ostavite da se malo ohladi, a pećnicu smanjite na 150°C.
Nadjev od borovnica
Pomiješajte borovnice, sok od limuna, brašno i šećer te ostavite da malo odstoji.
Posip od zobenih pahuljica
U zdjeli pomiješajte šećer, brašno i zobene pahuljice te prelijte otopljenim maslacem i miješajte dok ne dobijete smjesu zrnate strukture. Ostavite je na hladnom dok napravite nadjev od sira.
Nadjev od sira
Mikserom dobro izradite sir, šećer, sol, limunov sok i brašno dok ne dobijete glatku smjesu.
Sada umiješajte jedno po jedno jaje dok se smjesa ne poveže.
Na ohlađenu podlogu izlijte nadjev od sira preko kojeg lagano poslažite smjesu od borovnica.
Na sloj od borovnica ravnomjerno rasporedite posip od zobenih pahuljica i pecite tortu na 150°C jedan sat, a zatim ugasite pećnicu i ostavite je unutra još slijedećih sat vremena.
Tortu dobro ohladite i servirajte posutu šećerom u prahu ili napravite lagani preljev od borovnica kojim je možete ukrasiti.