Prokuhajte vodu sa maslacem i malo soli, te maknite sa strane i dodajte polako oštro brašno miješajući da vam se ne stvore grudice.
Vratite na laganu vatru i miješajte još nekih 4 minute te ostavite da se malo ohladi.
Sada možete mikserom izraditi smjesu dodavajući jedno po jedno jaje dok ne dobijete glatku smjesu.
Dva kalupa za torte obložite pek papirom i rasporedite u svaki pola smjese te pecite na 200°C nekih 20 minuta dok tijesto ne dobije lijepu boju.
Pećnicu nemojte otvarati da dobijete karakterističan valovit izgled dignutog tijesta.
Krema od vanilije
Odvojite od ukupne količine mlijeka 200 ml a ostatak stavite skupa sa šećerom kuhati.
Gustin i puding razmutite u ovih 200 ml mlijeka i kada ostatak zakuha polako dodajte miješajući u smjesu te kuhajte kremu nekoliko minuta dok se ne zgusne.
Prekrijte je prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Omekšali maslac umiješajte mikserom u kremu i njome premažite jedan komad tijesta kojeg ste stavili prethodno u prsten za torte te ostavite u hladnjaku da se stisne dok vi napravite kremu od jagoda.
Krema od jagoda
Jagode i šećer stavite kuhati nekih 15 minuta dok ne omekšaju i počnu se raspadati.
Zatim ih štapnim mikserom izradite u glatki umak kojeg ostavite na laganoj vatri.
Gustin razmutite u vodi i zakuhajte u kremu od jagoda te kuhajte dok se ne zgusne. Na kraju dodajte komadić maslaca da krema dobije finu glatku strukturu.
Mlaku kremu od jagoda premažite preko vanilije i ponovno stavite u hladnjak da se sve skupa stisne.
Slatko vrhnje izradite mikserom u šlag i njime premažite prvo udubine gornje kore koja ide na kremu od jagoda, premažite ostatak šlaga preko kreme i sada preokrenite sloj sa šlagom prema dolje da se zalijepi za sloj šlaga.
Tortu ukrasite prema želji i servirajte dobro rashlađenu.