Bilo bi dobro ako ga možete napraviti dan ranije da se ohladi i dobro stisne.
Jagode, šećer i sok od limuna stavite kuhati nekih 20 minuta dok voće ne omekša, usitnite ga štapnim mikserom i ostavite da se ohladi i stisne.
Biskvit
Dva lima od pećnice obložite papirom za pečenje i malo ga premažite uljem da kasnije možete lakše odvojiti biskvit od papira.
Pećnicu ugrijte na 190°C.
Odvojite bjelanjke i dobro ih izradite mikserom te pri kraju dodajte 50 g šećera i miksajte dok ne dobijete snijeg čvrstih vrhova.
Žumanjcima dodajte ostalih 150 g šećera i miksajte ih desetak minuta dok smjesa ne posvijetli i postane pjenasta.
Na kraju dodajte ostale sastojke za biskvit i još sve skupa lagano miksajte.
Bjelanjke umiješajte ručno i lagano na kraju te pažljivo smjesu podijelite ravnomjerno u dva lima za pečenje koje ste prethodno pripremili.
Biskvite pecite oko 10 minuta ovisno o jačini vaše pećnice. Zatim ih odvojite od papira za pečenje, posipajte šećerom u prahu da se ne zalijepe za podlogu i preokrenite te ostavite da se dobro ohlade.
Krema
Mikserom izradite mascarpone, šećer, limun i vaniliju te u smjesu ulijte tekuće slatko vrhnje i miksajte dok ne dobijete kremu čvrstih vrhova.
Postupak slaganja kolača
Oba biskvita prerežite na pola po kratkoj strani tako da dobijete 4 komada veličine cca. 20x30cm.
Na ukrasni pladanj stavite jedan biskvit kojeg premažite s ⅓ džema od jagoda preko kojeg nanesite ⅓ kreme. Naizmjence slažite kolač i završite ga sa korom biskvita.
Kolač ostavite da se dobro ohladi, narežite po želji i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i mirisnim jagodama.