Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto i podijelite ga na dva dijela.
Razvaljajte ga na papiru za pečenje u dva kruga promjera 24 cm i ostavite dok ne pripremite meringu.
Meringa
Mikserom izradite bjelanjke i prstohvat soli u snijeg te mu postepeno dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete čvrsti šaum.
Premažite ga preko obje kore i posipajte listićima badema te pecite na 180°C oko 20 minuta dok ne poprimi zlatnu boju.
Krema od višanja
Višnje iz kompota procijedite te odvojite 100 ml tekućine.
Pola soka pomiješajte sa šećerima i višnjama te stavite kuhati, a u drugom dijelu razmutite puding kojeg ukuhajte u višnje kada tekućina proključa.
Kuhajte sve dok se krema ne zgusne i u vruće umiješajte maslac.
Kremu od višanja malo ohladite prije nanošenja na donju koru.
Kada ste kore ohladili uzmite prsten za torte i njime obložite donju koru koja se proširila tijekom pečenja tako da je sada većeg promjera što je idealno ako vam je potrebna torta za veće društvo.
Preko kore premažite kremu od višanja i ostavite da se hladi dok vi pripremite drugu kremu.
Krema od vanilije
U posudu stavite kuhati 500 ml mlijeka zajedno sa šećerima, a ostatak mlijeka pomiješajte s jajima, pudingom i gustinom.
Proključalom mlijeku dodajte smjesu s pudingom i miješajte kremu dok se ne zgusne te joj još vrućoj dodajte maslac.
Prekrijte je prozirnom folijom i dobro ohladite. Ohlađenu kremu ponovo dobro izradite mikserom, a zatim joj dodajte lagano rukom tučeno slatko vrhnje.
Kremu izlijte preko sloja od višanja, pokrijte drugom korom i ostavite da se torta dobro ohladi prije serviranja.