Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Rajska torta
Priprema
1
hr
Kuhanje / pečenje
15
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
15
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Tijesto
250
g
maslaca
150
g
šećera
vrećica
vanilin šećera
prstohvat
soli
250
g
oštrog brašna
½
vrećice
praška za pecivo
4
bjelanjka
vrećica
badema u listićima
2
žlice
šećera u prahu
žličica
cimeta
Krema
4
žumanjka
100
g
šećera u prahu
700
ml
slatkog vrhnja
500
g
voća po izboru (jagode)
Upute
Tijesto
Pomiješajte maslac sa šećerima i dodajte brašno s praškom za pecivo.
Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto koje zatim podijelite na 4 dijela.
Na papiru za pečenje svaki komad tijesta razvaljajte u krug promjera 24 cm.
Od bjelanjaka izradite mikserom čvrsti snijeg kojeg premažite preko svakog kruga od tijesta.
Bademe, šećer u prahu i cimet pomiješajte te posipajte preko bjelanjaka.
Svaku koru pecite na 190°C oko 15 minuta dok ne dobije zlatnu boju te ih dobro ohladite.
Krema
Pomiješajte žumanjke i šećer u prahu te skuhajte na pari i ostavite da se ohladi.
Slatko vrhnje izradite mikserom u šlag i dodajte ohlađenu kremu od žumanjaka.
Voće operite i narežite na sitne komadiće.
Tortu slažite tako da koru prekrijete kremom, voćem, pa tako naizmjence i završite je s korom koju možete posipati šećerom u prahu.