Prvo istucite bjelanjke i šećer, a dok to radite uključite pećnicu na 180°C i stavite otopiti u nju čokoladu na tanjuriću.
Žutanjke miksajte s praškom za pecivo i dodajte otopljenu čokoladu te polagano ručno umiješajte bjelanjke
Istresite smjesu u podmazani kalup za torte i pecite cca. 30 minuta (provjerite čačkalicom - mora biti suha kada je biskvit gotov).
Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za serviranje, obložite ponovo kalupom za torte i ostavite da se hladi dok vi pripremate mousse od kestena.
Mousse od kestena
Želatinu pripremite prema uputstvu na vrećici i ostavite da nabubri.
300 ml slatkog vrhnja izradite mikserom dok ne dobijete čvrsti šlag.
Kesten pire, šećer, rum i 100 ml slatkog vrhnja dobro promiješajte.
Želatini dodajte 100 ml tekućeg slatkog vrhnja i sve skupa zagrijte na blagoj vatri te dodajte smjesi od kestena te sve dobro izradite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
Izrađeni šlag sada lagano rukom umiješajte u dobivenu smjesu i mousse prelijte preko ohlađenog biskvita.
Ostavite tortu da se stegne u frižideru te ukrasite prema želji čokoladnom glazurom, karamelom, strugotinama čokolade, šlagom...