Razvaljano lisnato tijesto narežite na kvadratiće, krugove ili neki drugi željeni oblik.
Na pleh stavite papir za pečenje, posipajte ga šećerom u prahu i poslažite narezano lisnato tijesto. Sada ga opet posipajte šećerom u prahu da bude hrskavije i prekrijte drugim listom pek papira te pritisnite drugim limom za pečenje.
Tijesto pecite 10 minuta na 200°C te izvadite, maknite gornji lim i papir i dopecite dok ne porumeni i ne postane hrskavo.
Krema
Želatinu pripremite prema naputku na vrećici i ostavite da nabubri.
Stavite kuhati mlijeko i vaniliju dok vi ne izradite mikserom žumanjke i šećer.
Dio vrućeg mlijeka umiješajte u žumanjke, dobro promiješajte i sve skupa ponovo vratite na vatru da se kuha. Kremu kuhajte dok ne dosegne temperaturu od 70°C da se jaja ne bi zgrušala.
U vruću kremu umiješajte želatinu i ostavite da se stisne.
Kada se krema stisnula pomiješajte je s tučenim slatkim vrhnjem.
Kremom napunite vrećicu za ukrašavanje i možete se početi igrati. Ukrasite vaše kolačiće prema vlastitom ukusu s voćem koje vam je u tom trenutku dostupno. Naravno, ne mora to biti isključivo voće, možete ih ukrašavati sa čokoladom, karamelom, šećerom u prahu ...