Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Karamel rolice od cimeta s jabukom
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
40
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
10
mins
Broj serviranja:
12
rolica
Equipment
Okrugli kalup promjera 30-32 cm
Sastojci
Tijesto
500
g
glatkog brašna
kockica
svježeg kvasca
240
ml
mlijeka
3
žlice
šećera
½
žličice
soli
2
jaja
60
g
otopljenog maslaca
Premaz
70
g
maslaca
-omekšalog
100
g
smeđeg šećera
3
žlice
cimeta
2
jabuke
-narezane na kockice
orasi
-prema želji
Karamel
150
g
šećera
150
ml
slatkog vrhnja
Upute
Tijesto
Napravite kvas od toplog mlijeka, kvasca i žlice šećera te ga ostavite 10 minuta da se digne.
Kvas dodajte brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se diže 30 minuta.
Za to vrijeme vi napravite premaz od omekšalog maslaca, cimeta i šećera te ogulite i narežite jabuke.
Karamel
U posudi s debelim dnom otopite šećer i dobivenom karamelu postepeno ulijevajte ugrijano slatko vrhnje miješajući ga na laganoj vatri.
Karamel kuhajte dok ne postane svilenkast i gladak te ga prelijte u staklenu posudu.
Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutnik i premažite premazom.
Preko premaza rasporedite jabuke i krupno rezane orahe te prošarajte kuhanim karamelom.
Zarolajte tijesto i narežite ga na 12 rolica.
Rolice složite u lim koji ste odabrali za pečenje i ostavite ih da se dižu još 20 minuta dok vi ne zagrijete pećnicu na 190°C.
Pecite ih nekih 35-40 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Servirajte ih tople prelivene karamelom!