U posudu stavite glatko brašno,a u sredini napravite udubinu u koju izlijte razmućena jaja i nekoliko žlica vode.
Pomoću miksera ili rukama zamijesite tijesto koje mora biti podatno, meko i glatko.
Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak sat vremena.
Pravim majstoricama prepuštam rezanje i izradu rezanaca ručno nožem dok sam se ja koristila mašinicom za izradu tjestenine.
Tijesto sam narezala na manje komadiće cca. 60 g da ih lakše provučem kroz valjak za istanjivanje na mašini za tijesto.
Malo ih posipajte brašnom, pritisnite prstima i provucite dva puta kroz valjak za istanjivanje tijesta tako da drugi puta provučete tijesto na najtanjoj vrijednosti - kod mene je to na broju 7.
Tijesto ostavite 5 minuta da se prosuši, razrežite na kraće komadiće i provucite kroz nastavak za rezance.
Dobro ih osušite na pobrašnjenoj krpi i spremite u čistu kartonsku kutiju.