Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Čokoladna rolada s bananama
Priprema
40
mins
Kuhanje / pečenje
20
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
Broj serviranja:
16
kom
Equipment
Lim za pečenje 30x40 cm
Sastojci
Biskvit
4
jaja
4
žlice
šećera
4
žlice
brašna
2
žlice
kakaa
½
vrećice
praška za pecivo
prstohvat
soli
Krema
2
jaja
150
g
šećera
150
ml
mlijeka
150
g
maslaca
100
g
čokolade
2
banane
Glazura
100
ml
slatkog vrhnja
85
g
čokolade
strugotine čokolade
- po želji
Upute
Biskvit
Izradite snijeg od bjelanjaka, a žumanjke i šećer dobro izradite mikserom.
Dodajte brašno, prašak i kakao te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Biskvit izlijte na pek papirom obložen lim za pečenje 30x40 cm i pecite 15- tak minuta.
Okrenite ga i odvojite od papira, ali ga odmah ponovo zarolajte u papir, bitno je da ste ga odlijepili dok je još bio vruć.
Krema
Umutite cijela jaja, mlijeko i šećer te stavite kuhati na paru i miješajte dok ne dobijete gustu kremu. Dok je vruća dodajte joj 100 g čokolade.
Kada se krema malo ohladi dodajte joj izrađeni maslac.
Ohlađeni biskvit premažite kremom, stavite na kraj banane i ponovo zarolajte.
Premažite ga ostatkom kreme i prelijte čokoladnom glazurom te ukrasite prema želji!