Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Čokoladni keksi
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
24
mins
Ukupno vrijeme
54
mins
Broj serviranja:
14
kom
Sastojci
150
g
Lino lade
130
g
glatkog brašna
4
žlice
kakaa
½
žličice
sode bikarbone
prstohvat
soli
½
žlice
instant kave
110
g
maslaca
70
g
šećera
70
g
smeđeg šećera
jaje
žlica
arome vanilije
100
g
komadića čokolade
Upute
Na papiru za pečenje zamrznite 14 žličica Lino lade jedan do dva sata u hladnjaku.
Mikserom izradite omekšali maslac sa šećerom i dobivenoj smjesi dodajte jaje te aromu vanilije.
Sve ostale suhe sastojke pomiješajte u drugoj zdjeli i na kraju ih umiješajte u prvu smjesu.
Velikom žlicom zahvatite komadiće čokoladne smjese tako da vam ispadne oko 14 keksa i u sredinu svake kuglice stavite zamrznutu Lino ladu.
Dobivene kuglice rasporedite na dva lima za pečenje jer će se prilikom pečenja dosta raširiti tako da im ostavite dovoljan razmak.
Kekse pecite na 180°C točno 12 minuta i ostavite ih da se malo ohlade te ukrasite prema želji.