Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Jaje na oko
Priprema
40
mins
Kuhanje / pečenje
20
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
Broj serviranja:
12
kom
Equipment
Lim za pečenje dimenzije 30x23 cm
Sastojci
Biskvit
5
jaja
½
vrećice
praška za pecivo
100
g
šećera
100
g
čokolade
Krema
2
vrećice
pudinga
5
žlica
šećera
550
ml
mlijeka
170
ml
slatkog vrhnja
Preljev
2
vrećice
prozirnog preljeva za torte
limenka
kompota od marelica
- breskve
Upute
Biskvit
Bjelanjke miksajte sa šećerom, a žumanjke s praškom za pecivo.
Otopljenu čokoladu dodajte žumanjcima, pa sve skupa lagano ručno sjedinite s bjelanjcima.
Biskvit izlijte u podmazani lim za pečenje i pecite na 180*C cca. 20 minuta te ostavite da se ohladi.
Krema
Skuhajte kremu od mlijeka, pudinga i šećera, prekrijte prozirnom folijom te ostavite da se ohladi.
Izrađeni šlag lagano ručno dodajte u kremu i premažite preko biskvita.
Sada si lagano iscrtajte trag po kojem ćete kasnije rezati kocke i u sredinu svake stavite polovicu marelice iz kompota.
Preljev
Dva preljeva za torte priredite prema uputstvu i lagano ravnomjerno prelijte preko cijelog kolača.
Ostavite ga da se dobro rashladi, narežite na kocke i uživajte u svježini i okusu ovog laganog kolača s marelicama!