Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Krem torta s višnjama
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
40
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
10
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Podloga
250
g
keksa
150
g
maslaca
2
žlice
mlijeka
- prema potrebi
Krema
600
ml
mlijeka
2
vrećice
pudinga od vanilije
160
g
šećera
600
ml
mileram vrhnja
staklenka
višanja iz kompota
Preljev
2
vrećice
preljeva za torte
500
ml
tekućine od kompota
Upute
Podloga
U blenderu usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslacem te dobro promiješajte.
Ako vam smjesa nije kompaktna dodajte joj žlicu-dvije mlijeka i utisnite je u kalup za torte.
Krema
Stavite kuhati 400 ml mlijeka, a 200 ml oduzmite i pomiješajte s pudingom i šećerom te dobro razmutite.
U vruće mlijeko umiješajte puding i kuhajte ga nekoliko minuta dok se ne zgusne.
Vrući puding pomiješajte s mileramom i izlijte preko keksa u kalupu.
Na kremu rasporedite višnje iz kompota te stavite peći tortu na 170°C oko 40 minuta.
Ostavite je da se dobro ohladi te prelijte preljevom za torte koji pripremite prema uputama na vrećici.
Bitno ja da ga pažljivo žlicom nanesete na kremu i ostavite da se dobro ohladi i stisne prije serviranja.