U jednoj posudi razbijte jaja i neka ih bude točno 250 ml.
Na vatru stavite kuhati vodu, šećer, ulje i sol te povremeno miješajte dok ne prokuha.
Maknite s vatre i umiješajte brašno mikserom te ostavite da se malo ohladi.
Na samom kraju postepeno umiješajte jaja i miksajte dok ne dobijete glatko tijesto.
Vrećicu za kremu napunite smjesom i za izradu vijenca koristite nastavak za ukrašavanje promjera 1 cm.
Na pek papiru nacrtajte krug promjera 20 cm i na njega istisnite tijesto, do njega odmah drugi krug, a na njih istisnite treći krug tijesta.
Premažite ga razmućenim jajetom i posipajte bademom u listićima.
Tijesto pecite na 200°C oko 35 minuta i ostavite ga da se dobro ohladi.
Praline pasta
Na tavi prepržite lješnjake i stavite ih u krpu te oljuštite kožicu.
U posudi s debljim dnom na srednjoj vatri napravite karamelu u koju umiješajte tostirane lješnjake.
Na papir za pečenje raširite karamelizirane lješnjake i ostavite ih da se ohlade.
Natrgajte komadiće karameliziranih lješnjaka u blender i miksajte 10-tak minuta dok lješnjaci ne ispuste svoje ulje i ne dobijete gustu ljepljivu pastu.
Praline pastu stavite u frižider dok ne skuhate slastičarsku kremu.
Praline krema
Stavite kuhati mlijeko, a za to vrijeme vi izradite žumanjke sa šećerom.
Smjesi dodajte malo mlijeka, brašno i gustin te sve dobro izmiksajte.
Vruće mlijeko prvo ulijte u žumanjke, dobro promiješajte te vratite na vatru.
Kuhajte kremu dok se ne zgusne, dodajte žlicu maslaca i ostavite da se ohladi, ali je pokrijte s prozirnom folijom da s ne stvori na vrh kreme kora.
Kada se krema ohladila dobro je izradite mikserom, dodajte joj praline pastu i maslac te miksajte dok ne postane svilena i glatka.
Priprema
Od ove količine tijesta sam napravila jedan krug i 12 komada princes krafna.
Tijesto prerežite oštrim nožem i napunite kremom.
Kolače posipajte šećerom u prahu i servirajte dobro ohlađene.