Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Mak-vanilija šnite
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
20
mins
Ukupno vrijeme
50
mins
Broj serviranja:
16
kom
Sastojci
Biskvit
8
bjelanjaka
prstohvat
soli
100
g
šećera
200
g
mljevenog maka
žlica
brašna
vrećica
praška za pecivo
Krema
700
ml
mlijeka
8
žumanjaka
120
g
šećera
100
g
brašna
aroma
vanilije
150
g
maslaca
Upute
Biskvit
Odvojite bjelanjke i mikserom ih izradite u snijeg pritom dodavajući šećer.
Brašno pomiješajte s makom i ostalim navedenim sastojcima te lagano špatulom umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u papirom obložen veliki lim za pečenje i pecite na 180°C nekih 20 minuta.
Dok se biskvit hladi vi pripremite kremu.
Krema
Mikserom izradite žumanjke i šećer te im dodajte 200 ml mlijeka od ukupne količine.
Ostatak mlijeka stavite da se ugrije.
Žumanjcima dodajte sve ostale navedene sastojke i dobro sve pomiješajte.
Vruće mlijeko prvo polako ulijte u smjesu sa žumanjcima te sve skupa vratite na vatru i kuhajte dok se krema ne ugusti.
Kremu pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi te joj dodajte izrađeni maslac.
Biskvit razrežite po kraćoj strani na 4 dijela.
Premažite ga s kremom između svakog komada, a na kraju njome premažite kolač sa svih strana.
Ukrasite kolač naribanom čokoladom ili prema vlastitom ukusu.
Servirajte ga dobro ohlađenog.