Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Kuglof s višnjama
Priprema
20
mins
Kuhanje / pečenje
40
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Kalup za kuglof
Sastojci
Biskvit
250
g
maslaca
200
g
šećera
5
jaja
350
g
glatkog brašna
½
vrećice
praška za pecivo
prstohvat
soli
250
ml
jogurta
Nadjev
½
staklenke
kompota od višanja
3
žlice
šećera
2
žlice
gustina
Glazura od sira
2
žlice
krem sira
2
žlice
toplog mlijeka
2
žlice
šećera u prahu
Upute
Biskvit
Mikserom dobro izradite šećer i omekšali maslac te dobivenoj smjesi dodajte jedno po jedno jaje.
Sada naizmjence dodajte brašno i jogurt te sve dobro promiješajte.
Kalup za kuglof dobro premažite i prvo ulijte ⅓ smjese, višnje, smjesu i tako dok ne potrošite sve sastojke.
Pecite kuglof na 190°C oko 40 minuta (provjerite s čačkalicom) dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Kada se ohladi posipajte ga šećerom u prahu ili ukrasite glazurom od sira.
Nadjev
Ugrijte na srednjoj vatri pola staklenke kompota od višanja u koji ste umiješali šećer i gustin.
Kuhajte kompot dok smjesa ne postane gusta i ostavite ga da se malo ohladi prije miješanja s biskvitnom smjesom.
Glazura od sira
Sve navedene sastojke dobro promiješajte i dobivenom glazurom ukrasite vaš kolač.