Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Čokoladni muffini s višnjom
Priprema
20
mins
Kuhanje / pečenje
25
mins
Ukupno vrijeme
45
mins
Broj serviranja:
12
kom
Equipment
Kalup za muffine
Sastojci
Biskvit
180
g
brašna
180
g
šećera
vrećica
vanilin šećera
vrećica
praška za pecivo
20
g
kakaa
20
g
griza
150
ml
mlijeka
150
ml
jogurta
50
ml
ulja
jaje
150
g
čokolade
Nadjev
višnje iz kompota
- prokuhati ih sa žlicom gustina
ili džem od višanja
Ganache krema
250
g
čokolade
150
ml
slatkog vrhnja
20
g
maslaca
Upute
Biskvit
Stavite kuhati mlijeko i griz dok se ne zgusne.
U toplu smjesu dodati jogurt, ulje i jaje te dobro promiješati.
Čokoladu nasjeckati na sitne komadiće.
Suhe sastojke posebno promiješati i dodati u mokru smjesu te sve dobro umutitii, a na samom kraju umiješati 100 g nasjeckane čokolade.
U kalup za muffine stavite čašice te po jednu žlicu biskvitne smjese.
U sredinu stavite žličicu punila od višanja po želji te ponovo na vrh žlicu biskvitne smjese.
Posipajte ih preostalom čokoladom i pecite na 180°C oko 25 minuta.
Dok se muffini hlade vi napravite ganache kremu.
Ganache krema
Čokoladu dobro usitnite i prelijte ugrijanim slatkim vrhnjem te smjesi dodajte maslac i dobro je promiješajte.
Ostavite je da se malo ohladi i dobro izradite mikserom.
Pomoću nastavka za kreme njome ukrasite muffine i servirajte ih.