Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Lino torta
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
30
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Biskvit
4
jaja
3
žlice
šećera
70
ml
ulja
70
ml
vruće vode
4
žlice
oštrog brašna
2
žlice
kakaa
vrećica
praška za pecivo
Krema
2
vrećice
pudinga od vanilije
1½
žlica
gustina
litra
mlijeka
4
žlice
šećera
130
g
maslaca
130
g
bijele lino lade
130
g
tamne lino lade
Čokoladna glazura
200
ml
slatkog vrhnja
170
g
čokolade
Upute
Biskvit
Prvo izradite mikserom bjelanjke i prstohvat soli u čvrsti snijeg.
U drugoj posudi miksajte žumanjke i šećer, dodajte ulje i vodu te na kraju sve suhe sastojke.
Ručno lagano pomiješajte dobivenu smjesu sa snijegom od bjelanjaka.
Biskvit istresite u papirom obložen kalup i pecite ga na 180°C oko 25 minuta ovisno o vašoj pećnici (provjerite sa čačkalicom),
Ohladite ga i prerežite na dva dijela.
Krema
Mikserom izradite puding, gustin i šećer te skuhajte kremu u mlijeku i ostavite je da se ohladi.
Maslac dodajte u hladnu kremu i dobro je izmiksajte te podijelite na dva dijela.
U jedan dio kreme dodajte bijelu, a u drugi dio tamnu lino ladu i dobro izmiksajte da dobijete glatku kremu.
Na donji dio biskvita stavite bijelu kremu, pokrijte je drugim biskvitom kojeg premažite tamnom kremom.
Tortu možete ukrasiti čokoladnom glazurom, voćem, lješnjacima, šlagom...
Čokoladna glazura
Kockice čokolade prelijte vrućim slatkim vrhnjem i dobro promiješajte te ostavite da se malo ohladi prije nanošenja na tortu.