Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Čokoladna mileramka
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
1
hr
Ukupno vrijeme
1
hr
30
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Kalup za torte promjera 26 cm
Sastojci
Tijesto
200
g
glatkog brašna
50
g
kakaa
100
g
maslaca
jaje
prašak za pecivo
vanilin šećer
100
g
šećera
žlica
vrhnja
- po potrebi
Krema
700
ml
mlijeka
3
vrećice
čokoladnog pudinga
200
g
šećera
150
g
čokolade
800
g
mileram vrhnja
300
g
šumskog voća
Preljev
2
kom
crvenog preljeva za torte
4
žlice
šećera
Upute
Tijesto
Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto koje ostavite u frižideru cca. 30 minuta da se stisne.
Tanko ga razvaljajte i njime obložite kalup za torte tako da obložite i stijenke kalupa te ga ponovo stavite u frižider dok ne napravite kremu.
Krema
Stavite kuhati 500 ml mlijeka, a u ostatku mlijeka dobro razmutite šećer i puding.
Kada mlijeko zakuha dodajte ga smjesi od pudinga i dobro promiješajte te sve skupa vratite na vatru i miješajte dok se krema ne zgusne.
Čokoladu otopite i dodajte u kremu te sve skupa dobro promiješajte.
Na samom kraju umiješajte oba milerama i nadjev izlijte u pripremljenu koru.
Smrznuto šumsko voće rasporedite preko kreme i stavite peći u pećnicu na 170°C točno sat vremena.
Preljev napravite prema uputstvu na vrećici i prelijte ga preko dobro rashlađene torte te ostavite da se stisne.
Ukrasite tortu prema vlastitoj želji.