Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Galette sa šampinjonima
Priprema
40
mins
Kuhanje / pečenje
20
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
Sastojci
Tijesto
200
g
oštrog brašna
½
žličice
soli
125
g
maslaca
4
žlice
hladne vode
Nadjev
3
mlada luka
300
g
šampinjona
½
žličice
soli
žlica
soja umaka
sol, biber
Upute
Tijesto
Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i ostavite ga u frižideru nekih 30 minuta dok vi pripremate nadjev.
Na malo maslinovog ulja prepržite luk i dodajte mu šampinjone.
Nekoliko minuta sve pirjajte dok ne nestane voda te začinite prema ukusu i ohladite.
Tijesto tanko razvaljajte u krug ili ako želite u nekoliko manjih.
Prvo na tijesto naribajte gauda sir tako da pokrije dno tijesta, ali da ostane vanjski krug od 2 cm bez nadjeva.
Na sir rasporedite nadjev od šampinjona i podvijte krajeve tijesta prema unutra tako da malo prekrijete nadjev.
Pecite galette na 200°C oko 20 minuta, izvadite i u sredinu svake stavite jedno jaje.
Pecite ih još 7 minuta i vruće servirajte.