Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Vanil krem štrudla
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
30
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
Broj serviranja:
18
kom
Sastojci
12
komada
gotovih kora
Nadjev za premazivanje
3
jaja
3
žlice
šećera
200
ml
ulja
200
ml
jogurta
100
g
griza
prašak za pecivo
Nadjev od pudinga
litra
mlijeka
3
pudinga od vanilije
- može i čokoladni
9
žlica
šećera
Upute
Nadjev od pudinga
Stavite kuhati mlijeko od kojeg oduzmite 20 žlica hladnog mlijeka kojeg pomiješajte s praškom za puding i šećerom.
Kada mlijeko zakuha maknite ga s vatre i dodajte mu razmućenu smjesu pudinga te kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne.
Prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Nadjev za premazivanje
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i dodajte im šećer te izradite mikserom u čvrsti snijeg.
Sada lagano umutite žumanjke i ulje te lagano promiksajte.
Griz i prašak za pecivo lagano umiješajte te na samom kraju jogurt.
Postupak izrade:
Prvu koru premazati s 5 žlica smjese te je prekriti s novom korom koju opet premažite s 5 žlica smjese.
Sada stavite treću koru koju premažite na rubu s 250 g pudingove smjese, zarolajte u štrudlu i prebacite na lim za pečenje.
Na isti način napravite i ostale štrudle, sveukupno će vam ispasti 4 komada.
Premažite ih s uljem i pecite na 190°C dok ne dobiju lijepu boju oko 30 minuta.
Kada se ohlade posipajte ih sa šećerom u prahu i narežite na komade 2 cm širine.