460mlesenca octene kiselinenabaviti u poljoprivrednoj apoteci
2.3lulja
2.2kgsoli
1.8kgšećera
papar u zrnu
Za pečenje
8.8 lsuncokretovog ulja
Upute
Operite papriku i očistite je od koštica te narežite na polovice.
Patlidžan ogulite i narežite na kolutove.
Povrće sada treba kratko prokuhati u otopini vode i začina oko 15 minuta da samo lagano omekša. Pošto se radi o velikoj količini povrća kuham ga u velikom kotlu.
U vodu pomiješajte začine,malo ih miješajte dok se ne rastope i ne zakuha voda.
Dio po dio povrća kuhajte po 15 minuta i vadite u veliku posudu gdje će se hladiti do drugog dana.
Drugi dan kada se povrće ohladilo morate ga samljeti, a nekoliko ljutih feferona sameljite i posebno odvojite.
U kotao stavite grijati 8.8 litara suncokretovog ulja, ali pažljivo, pazite da vam ne izgori ulje.
Povrće koje ste samljeli istresite na vruće ulje i dobro miješajte da vam se ne prihvati za dno. Konstantno miješanje je potrebno da ne zagori.
Obično ga pečem oko 2 sata, ali sve ovisi o paprici, patlidžanu, jačini vatre...
Sada možete dodati ljute feferone, svatko prema vlastitom ukusu.
Kada ocijenite da se dovoljno zgusnulo, maknite ga s vatre i odmah punite u čiste staklenke.
Od ove količine ispadne oko 70-tak staklenki koje složimo i zamotamo nekom tkaninom da se postepeno hlade.