Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Torta s makom
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
40
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
10
mins
Broj serviranja:
12
kriški
Sastojci
Tijesto
300
g
glatkog brašna
100
g
šećera
200
g
omekšalog maslaca
jaje
žlica
vrhnja
prstohvat
soli
Nadjev
500
ml
mlijeka
6
žumanjaka
žlica
brašna
žlica
gustina
žlica
arome vanilije
100
g
šećera
200
g
maka
Upute
Tijesto
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i ostavite da malo odmori u frižideru.
Tijesto razvaljajte i njime obložite kalup za torte uključujući i stranice kalupa.
¼ tijesta odvojite za gornju koru torte, a možete ga napraviti poput mreže (kao ja), natrgati komadiće ili naribati tijesto krupnim ribežom.
Nadjev
Ugrijte mlijeko, a mikserom izradite sve ostale sastojke.
Malo vrućeg mlijeka dodajte izmiksanim sastojcima i promiješajte te sve skupa vratite u ostatak mlijeka.
Kuhajte kremu dok se ne zgusne i na samom kraju dodajte mak, pa sve skupa lijepo promiješajte.
Kuhanu kremu prelijte preko kore i stavite peći na 180°C oko 40 minuta dok lijepo ne porumeni.
Kada je izvadite iz pećnice, posipajte je šećerom u prahu.