Jedno jaje, mast, med, šećer i mlijeko zagrijte u posudi, dodajte brašno, sodu i drugo jaje te zamijesite tijesto.
Razvaljajte i ispecite 4 kore, nekih 5 minuta na 200°C. Olakšajte si tako da ih odmah razvaljate na papiru za pečenje, pa samo skupa s njim prebacite u lim, izbodite koru s vilicom i pecite.
Ohladite ispečene kore, ali premažite ih kremom isti dan jer sam primjetila da kore pucaju ako ih ispečete dan ranije.
Krema
U vruće mlijeko zakuhati brašno i vanilin šećer te ohladiti.
Mikserom izradite maslac i šećer u prahu te dodajte ohlađenoj kremi.
Postupak izrade: kora-pola kreme-kora-marmeleda od šljiva-kora-ostatak kreme-kora.
Pitu možete posipati šećerom u prahu ili preliti glazurom. Svakako je ostavite jedan dan da kore malo omekšaju i uživajte u ovoj medenoj piti!