Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Prhka orahnjača
Priprema
40
mins
Kuhanje / pečenje
35
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
15
mins
Sastojci
Tijesto
330
g
brašna
pola glatko- pola oštro
2
žumanjka
120
ml
vrhnja
130
g
maslaca
prašak za pecivo
vanilin šećer
50
g
šećera
naribana kora limuna
Nadjev
330
g
mljevenih oraha
ili lješnjaka
2
vanilin šećera
50
g
šećera
žlica
meda
žlica
arome vanilije ili ruma
130
ml
mlijeka
bjelanjak
- izrađen u snijeg
Upute
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da stoji na hladnom oko pola sata.
Za to vrijeme pripremite nadjev tako da pomiješate orahe, med, šećer i arome te ih prelijete vrućim mlijekom.
Kada se nadjev ohladi umiješajte mu snijeg od bjelanjka.
Tijesto podijelite na 2 dijela i razvaljajte.
Svaki dio premažite s pola nadjeva i zarolajte u roladu.
Pecite ih na 200°C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Ohlađene rolade posipajte šećerom u prahu i narežite oštrim nožićem.