Zimsko doba je vrijeme kada se citrusno voće najviše konzumira, a za kolač koji vam danas nudim je potrebno tek nekoliko komada ovog slasnog voća i vaša istančana nepca će biti i više nego zadovoljna!
Torta slasna, sočna, osvježavajuća i za svaku preporuku!
Torta s klementinama
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 20 cm
Sastojci
- 200 g šećera
- 100 g mljevenih badema
- 50 g krušnih mrvica
- prašak za pecivo
- 4 jaja
- 170 ml ulja
- 5 klementina - naribana korica
Sirup
- 80 g šećera
- 3 klementine -svježi sok
Upute
- Izradite mikserom jaja i šećer te dodajte ulje.
- Suhe sastojke posebno izmješajte i dodajte im mokre sastojke.
- Sve skupa dobro promiješajte i smjesu izlijte u podmazani kalup promjera 20 cm.
- Tortu pecite na 180°C oko 40 minuta (provjerite čačkalicom).
- Sve sastojke za sirup dobro promješajte i prokuhajte na vatri dok se šećer na otopi.Ako želite možete u sirupu prokuhati i nekoliko kriški klementina koje će vam kasnije poslužiti za ukrašavanje torte.
- Još toplu tortu izvadite iz kalupa, ukrasite je s nekoliko kriški klementina te prelijte vrućim sirupom.
- Ako želite možete je preliti i s glazurom od sira za koju vam je potrebno: 2 žlice krem sira, 2 žlice toplog mlijeka i 2 žlice šećera u prahu.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar