Torta s klementinama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Torta s klementinama

Zimsko doba je vrijeme kada se citrusno voće najviše konzumira, a za kolač koji vam danas nudim je potrebno tek nekoliko komada ovog slasnog voća i vaša istančana nepca će biti i više nego zadovoljna!
Torta slasna, sočna, osvježavajuća i za svaku preporuku!

Torta s klementinama

Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 20 cm

Sastojci

  • 200 g šećera
  • 100 g mljevenih badema
  • 50 g krušnih mrvica
  • prašak za pecivo
  • 4 jaja
  • 170 ml ulja
  • 5 klementina - naribana korica

Sirup

  • 80 g šećera
  • 3 klementine -svježi sok

Upute

  • Izradite mikserom jaja i šećer te dodajte ulje.
  • Suhe sastojke posebno izmješajte i dodajte im mokre sastojke.
  • Sve skupa dobro promiješajte i smjesu izlijte u podmazani kalup promjera 20 cm.
  • Tortu pecite na 180°C oko 40 minuta (provjerite čačkalicom).
  • Sve sastojke za sirup dobro promješajte i prokuhajte na vatri dok se šećer na otopi.
    Ako želite možete u sirupu prokuhati i nekoliko kriški klementina koje će vam kasnije poslužiti za ukrašavanje torte.
  • Još toplu tortu izvadite iz kalupa, ukrasite je s nekoliko kriški klementina te prelijte vrućim sirupom.
  • Ako želite možete je preliti i s glazurom od sira za koju vam je potrebno: 2 žlice krem sira, 2 žlice toplog mlijeka i 2 žlice šećera u prahu.

Dobar tek i uživajte!

Torta s klementinama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom