Danas nešto jednostavno, samo jedan sasvim, sasvim običan kolač koji me je ostavio bez riječi!
Kolač koji je tako svilen, mekan, sočan, ukusan… koji je jednostavno savršen! Opcija s jagodama ili trešnjama!
Uvjerite se sami 🙂
Svileni cheesecake
Danas nešto jednostavno, samo jedan sasvim, sasvim običan kolač koji me je ostavio bez riječi!
Kolač koji je tako svilen, mekan, sočan, ukusan... koji je jednostavno savršen! Opcija s jagodama ili trešnjama!
Uvjerite se sami 🙂
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 8
Sastojci
- 6 jaja
- 250 g krem sira
- 50 g maslaca
- 100 ml mlijeka
- 1 žlica arome vanilije
- 1 žlica limunovog soka
- 60 g glatkog brašna
- 20 g gustina
- 1 prstohvat soli
- 140 g šećera
Upute
Krema
- Odvojite bjelanjke i izradite ih mikserom u snijeg postepeno dodavajući šećer
- Na pari otopite maslac, sir i mlijeko te maknite da se malo ohladi i dodajte vaniliju
- Sada polako umiješajte žumanjke, gustin i brašno
- Na samom kraju rukom lagano pomiješajte snijeg od bjelanjaka dobivenoj smjesi
Pečenje
- Pećnicu ugrijte na 160*C, a smjesu ulijte u kalup promjera 22 cm i s vanjske strane obložite aluminijskom folijom jer se kolač peče u vodenoj kupelji
- Znači, kalup sa smjesom stavite u dublji pleh i nalijte vruće vode do pola njegove visine
- Kolač pecite točno 1 sat, ugasite pećnicu i otvorite malo vrata pećnice te ga ostavite još 15-tak minuta u njoj da se malo rashladi
- Možete ga servirati dobro ohlađenog s narezanim jagodama ili cijelim trešnjama koje ste prethodno pomiješali s nekoliko žlica šećera i ostavili da se šećer dobro otopi
- Po želji prelijte jagode ili trešnje crvenim preljevom za torte
Ostavi komentar