Svileni cheesecake

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Svileni cheesecake s trešnjama ili jagodom

Danas nešto jednostavno, samo jedan sasvim, sasvim običan kolač koji me je ostavio bez riječi!
Kolač koji je tako svilen, mekan, sočan, ukusan… koji je jednostavno savršen! Opcija s jagodama ili trešnjama!
Uvjerite se sami 🙂

Svileni cheesecake

Danas nešto jednostavno, samo jedan sasvim, sasvim običan kolač koji me je ostavio bez riječi! Kolač koji je tako svilen, mekan, sočan, ukusan... koji je jednostavno savršen! Opcija s jagodama ili trešnjama! Uvjerite se sami 🙂
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 8

Sastojci

  • 6 jaja
  • 250 g krem sira
  • 50 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 1 žlica arome vanilije
  • 1 žlica limunovog soka
  • 60 g glatkog brašna
  • 20 g gustina
  • 1 prstohvat soli
  • 140 g šećera

Upute

Krema

  • Odvojite bjelanjke i izradite ih mikserom u snijeg postepeno dodavajući šećer
  • Na pari otopite maslac, sir i mlijeko te maknite da se malo ohladi i dodajte vaniliju
  • Sada polako umiješajte žumanjke, gustin i brašno
  • Na samom kraju rukom lagano pomiješajte snijeg od bjelanjaka dobivenoj smjesi

Pečenje

  • Pećnicu ugrijte na 160*C, a smjesu ulijte u kalup promjera 22 cm i s vanjske strane obložite aluminijskom folijom jer se kolač peče u vodenoj kupelji
  • Znači, kalup sa smjesom stavite u dublji pleh i nalijte vruće vode do pola njegove visine
  • Kolač pecite točno 1 sat, ugasite pećnicu i otvorite malo vrata pećnice te ga ostavite još 15-tak minuta u njoj da se malo rashladi
  • Možete ga servirati dobro ohlađenog s narezanim jagodama ili cijelim trešnjama koje ste prethodno pomiješali s nekoliko žlica šećera i ostavili da se šećer dobro otopi
  • Po želji prelijte jagode ili trešnje crvenim preljevom za torte
Svileni cheesecake s trešnjama ili jagodom

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom