Čokoladna fantazija kojoj nećete moći odoljeti, svima poznat bečki specijalitet Sacher torta koja je, kažu nastala sasvim slučajno na veliku sreću nas koji uživamo u ovom klasiku!
Sacher torta
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Biskvit
- 150 g omekšalog maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 150 g otopljene čokolada
- žlica arome vanilije
- 5 jaja
- 60 g oštrog brašna
- 80 g mljevenih badema
- nekoliko žlica džema od marelica
Glazura
- 150 g čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
Upute
Biskvit
- Odvojite bjelanjke i izradite čvrsti snijeg.
- Mikserom posebno izradite maslac i šećer u prahu.
- Otopite čokoladu i umiješajte joj žumanjke i aromu vanilije.
- Na kraju dodajte bademe i brašno.
- Sve skupa promiješajte te lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Tortu pecite u kalupu promjera 24 cm na 180°C oko 30 minuta ( provjerite sa čačkalicom).
- Prerežite je na pola i premažite zagrijanom marmeladom od marelica.
- Osobno volim sitno nasjeckati marelice iz kompota i staviti ih preko marmelade u sredinu torte.
- Tortu prelijte glazurom i ukrasite prema želji.
Glazura
- Natrgane kockice čokolade prelijte vrućim vrhnjem i dobro promješajte.
- Glazuru ostavite da se malo ohladi i prelijte preko torte.
Svježe voće je uvijek moj izbor za ukrašavanje, ali fantastičan odabir je i tučeno slatko vrhnje.
Dobar tek i uživajte!
Predivno!
Hvala puno!