Lagana i osvježavajuća ljetna slastica koja će vas osvojiti svojim okusima!
Rajska torta
Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Tijesto
- 250 g maslaca
- 150 g šećera
- vrećica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 250 g oštrog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
- 4 bjelanjka
- vrećica badema u listićima
- 2 žlice šećera u prahu
- žličica cimeta
Krema
- 4 žumanjka
- 100 g šećera u prahu
- 700 ml slatkog vrhnja
- 500 g voća po izboru (jagode)
Upute
Tijesto
- Pomiješajte maslac sa šećerima i dodajte brašno s praškom za pecivo.
- Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto koje zatim podijelite na 4 dijela.
- Na papiru za pečenje svaki komad tijesta razvaljajte u krug promjera 24 cm.
- Od bjelanjaka izradite mikserom čvrsti snijeg kojeg premažite preko svakog kruga od tijesta.
- Bademe, šećer u prahu i cimet pomiješajte te posipajte preko bjelanjaka.
- Svaku koru pecite na 190°C oko 15 minuta dok ne dobije zlatnu boju te ih dobro ohladite.
Krema
- Pomiješajte žumanjke i šećer u prahu te skuhajte na pari i ostavite da se ohladi.
- Slatko vrhnje izradite mikserom u šlag i dodajte ohlađenu kremu od žumanjaka.
- Voće operite i narežite na sitne komadiće.
- Tortu slažite tako da koru prekrijete kremom, voćem, pa tako naizmjence i završite je s korom koju možete posipati šećerom u prahu.
Original recipe by: @iwaiva
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar