Rajska torta

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Lagana i osvježavajuća ljetna slastica koja će vas osvojiti svojim okusima!

Rajska torta

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 24 cm

Sastojci

Tijesto

  • 250 g maslaca
  • 150 g šećera
  • vrećica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 250 g oštrog brašna
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • 4 bjelanjka
  • vrećica badema u listićima
  • 2 žlice šećera u prahu
  • žličica cimeta

Krema

  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera u prahu
  • 700 ml slatkog vrhnja
  • 500 g voća po izboru (jagode)

Upute

Tijesto

  • Pomiješajte maslac sa šećerima i dodajte brašno s praškom za pecivo.
  • Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto koje zatim podijelite na 4 dijela.
  • Na papiru za pečenje svaki komad tijesta razvaljajte u krug promjera 24 cm.
  • Od bjelanjaka izradite mikserom čvrsti snijeg kojeg premažite preko svakog kruga od tijesta.
  • Bademe, šećer u prahu i cimet pomiješajte te posipajte preko bjelanjaka.
  • Svaku koru pecite na 190°C oko 15 minuta dok ne dobije zlatnu boju te ih dobro ohladite.

Krema

  • Pomiješajte žumanjke i šećer u prahu te skuhajte na pari i ostavite da se ohladi.
  • Slatko vrhnje izradite mikserom u šlag i dodajte ohlađenu kremu od žumanjaka.
  • Voće operite i narežite na sitne komadiće.
  • Tortu slažite tako da koru prekrijete kremom, voćem, pa tako naizmjence i završite je s korom koju možete posipati šećerom u prahu.

Original recipe by: @iwaiva

Dobar tek i uživajte!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom