Danas dijelim s vama recept od torte u koju sam ukomponirala sve svoje omiljene sastojke. Mekani čokoladni biskvit i krema od mirisnih malina čine predivnu kombinaciju koja će oduševiti sve ljubitelje slastica. Tortu možete ukrasiti čokoladnom glazurom ili veselim crvenim preljevom koji će je učiniti još posebnijom!
Parfe torta od malina
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 16 kom
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g čokolade
- ½ vrećice praška za pecivo
Krema
- 450 g smrznutih malina
- 100 g šećera
- vrećica želatine
- 350 ml slatkog vrhnja
- 4 žlice džema od malina
Preljev
- vrećica crvenog preljeva za torte
Upute
Biskvit
- Prvo mikserom izradite bjelanjke i šećer.
- Dok to radite, uključite pećnicu na 180*C i stavite čokoladu da se otopi.
- Žumanjke miksajte sa praškom za pecivo i dodajte im otopljenu čokoladu te polagano ručno umiješajte bjelanjke.
- Istresite smjesu u podmazani kalup za torte i pecite cca. 20 minuta (provjerite čačkalicom - mora biti suha kada je biskvit gotov).
Krema
- Smrznute maline i šećer kuhajte na laganoj vatri, usitnite ih štapnim mikserom i dodajte im ugrijanu želatinu koju napravite prema uputstvu na vrećici.
- Kada se smjesa od malina lagano ohladi rukom joj dodajte šlag od slatkog vrhnja.
- Ohlađeni biskvit premažite džemom od malina i prekrijte kremom.
- Kada se krema malo stisne nanesite na nju crveni preljev za torte.
- Tortu dobro ohladite prije serviranja.
Dobar tek i uživajte!
Recept je nastao u suradnji s RUF Adria
Ostavi komentar