Parfe torta od jagoda

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Parfe torta od jagoda

Mekani čokoladni biskvit i krema od mirisnih svježih jagoda koji su ukomponirani u ovoj torti čine predivnu cjelinu koja će oduševiti sve ljubitelje slastica. Tortu možete ukrasiti samo čokoladnom glazurom ili glatkim crvenim preljevom koji će je učiniti još poželjnijom!

Parfe torta od jagoda

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za torte 24 cm

Sastojci

Biskvit

  • 6 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g čokolade za kuhanje
  • ½ praška za pecivo

Krema

  • 500 g jagoda
  • 80 g šećera
  • želatina
  • 350 ml slatkog vrhnja

Upute

Biskvit

  • Mikserom izradite bjelanjke i šećer.
  • Dok to radite, uključite pećnicu na 180°C i stavite čokoladu da se otopi.
  • Žumanjke miksajte sa praškom za pecivo i dodajte im otopljenu čokoladu te polagano ručno umiješajte bjelanjke.
  • Istresite smjesu u podmazani kalup za torte i pecite cca. 30 minuta (provjerite čačkalicom - mora biti suha kada je biskvit gotov).

Krema

  • Narezane jagode i šećer kuhajte na laganoj vatri, usitnite ih štapnim mikserom i dodajte im ugrijanu želatinu koju napravite prema uputstvu na vrećici.
  • Kada se jagode ohlade lagano im dodajte šlag od slatkog vrhnja.
  • Ohlađeni biskvit premažite marmeladom od jagoda i prekrijte kremom.
  • Kada se krema malo stvrdne nanesite na nju preljev za torte ili čokoladnu glazuru, ovisno što više volite.

Dobar tek i uživajte!

Parfe torta od jagoda

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA