Mekani čokoladni biskvit i krema od mirisnih svježih jagoda koji su ukomponirani u ovoj torti čine predivnu cjelinu koja će oduševiti sve ljubitelje slastica. Tortu možete ukrasiti samo čokoladnom glazurom ili glatkim crvenim preljevom koji će je učiniti još poželjnijom!
Parfe torta od jagoda
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte 24 cm
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g čokolade za kuhanje
- ½ praška za pecivo
Krema
- 500 g jagoda
- 80 g šećera
- želatina
- 350 ml slatkog vrhnja
Upute
Biskvit
- Mikserom izradite bjelanjke i šećer.
- Dok to radite, uključite pećnicu na 180°C i stavite čokoladu da se otopi.
- Žumanjke miksajte sa praškom za pecivo i dodajte im otopljenu čokoladu te polagano ručno umiješajte bjelanjke.
- Istresite smjesu u podmazani kalup za torte i pecite cca. 30 minuta (provjerite čačkalicom - mora biti suha kada je biskvit gotov).
Krema
- Narezane jagode i šećer kuhajte na laganoj vatri, usitnite ih štapnim mikserom i dodajte im ugrijanu želatinu koju napravite prema uputstvu na vrećici.
- Kada se jagode ohlade lagano im dodajte šlag od slatkog vrhnja.
- Ohlađeni biskvit premažite marmeladom od jagoda i prekrijte kremom.
- Kada se krema malo stvrdne nanesite na nju preljev za torte ili čokoladnu glazuru, ovisno što više volite.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar